Lokaler

Lokaler

Kårens huvudlokal är belägen i Johannelunds Församlings församlingsgård Vivelvägen 8. Där finns vår expedition, ett pentry; ledarrum, lyor och seniorrum samt förråd. Dessutom finns hobbyrum för bordtennis, ljusstöpning mm.

Vår andra lokal finns i källaren Skogslyckegatan 41 där vi disponerar 3 stora rum och ett pentry.

 

Expedition

Kårexpeditionen är öppen när scoutverksamhet pågår. Telefonnumret är 013 – 16 16 60. Dit kan Du ringa om du har frågor att ställa.

 

Scoutstugan Sand

Scoutkårens stuga heter Sand och är belägen cirka 4,5 mil söder om Linköping mellan Rimforsa och Ulrika, 500 meter från en av Östergötlands renaste sjöar, Drögen.

Sand ägs av scoutkåren sedan 1978 efter att tidigare ha hyrts i cirka 15 år. Sand är belägen i en naturskön trakt passande hajker och utflykter.

I stugan finns plats för 20- 25 övernattande scouter. I en toalettbyggnad finns bastu, dusch och toaletter, även handikapp. På tomten som är 10.000 m2 finns också ett antal förrådsbyggnader.

Sand utnyttjas främst i samband med scoututfärder vinter som sommar, men kan även hyras av utomstående, kontakta stugfogden, se ledare och funktionärer. Underhållet av anläggningen sköts helt av kårens ledare och föräldraföreningen

 

 

Vänligen logga in för att kommentera.