Innehållsförteckning
Johannelunds scoutkår
Inledning
Styrelsen för Johannelunds Scoutkår avger denna verksamhetsberättelse för tiden 1 januari till 31 december 2024.
Kårens huvudsakliga verksamhet är att erbjuda meningsfull fritidssysselsättning för ungdomar mellan 4-25 år. Huvuddelen bedrivs som avdelningsverksamhet där scouterna arbetar i patruller för att utveckla sig själva och den lilla gruppen. Arbetet sker enligt scoutmetoden 'Learning by doing' under parollen 'äventyr och kompisar'. Kåren följer programförklaringen och det gemensamma programmet framtaget av Scouterna. Vi är en del av Scouterna och medlem i de internationella scoutförbunden WOSM och WAGGGS.
Scouterna gör ungdomar redo för framtiden.
Avdelningar
Kåren har under våren och hösten 2024 haft fem avdelningar. Det är en avdelning för familjescouter (4-7 år tillsammans med en vuxen), en Spårarscoutavdelning (8-9 år), en Upptäckarscoutavdelning (10-11 år), en Äventyrarscoutavdelning (12-14 år) och ett Utmanarscoutlag (15-18 år). Kårens avdelningsverksamhet bedrivs från källaren på Vivelvägen 8.
Familjescouterna
Ledare: Maria Glad
Våren & Hösten 2024
Under våren träffades Familjescouterna fyra gånger. Vårens första träff hade temat ”djur på vintern”. Vi lekte lekar, lärde oss mer om vad olika djur gör på vintern, sover, flyttar eller kämpar på samt byggde olika djur av snö. Den andra träffen innehöll aktiviteter på temat ”kartor och karttecken”. Vårens tredje möte var en dag i Sand i samband med Spårarnas övernattning. Dagen hade temat ”eld” och deltagarna fick bland annat prova på att tända tändstickor, lära sig mer om eld och brandvett samt baka bröd och göra popcorn över eld. Vårens sista träff var en dag på kårlägret. Åtta familjescouter plus deras vuxna deltog på lägerdagen och de flesta av dem valde även att sova över på lägret. Inför hösten flyttade tre familjescouter upp till Spårarna, några slutade och flera nya familjescouter tillkom. Under hösten träffades Familjescouterna fyra gånger. Första träffen innehöll mycket lekar och andra aktiviteter på temat ”allemansrätten”. Höstens andra träff hade temat ”naturen på hösten”. Vi lekte lekar och skapade konstverk. Den tredje träffen samordnades med Spårarnas övernattning i Skidgården i Åbysäcken, Hackefors. Dagen innehöll en kortare vandring med aktiviteter knutna till sagan om Ronja Rövardotter. Höstens sista träff handlade om samarbete på olika sätt. Under våren 2024 deltog 14 barn och lika många vuxna vid minst ett tillfälle. Under hösten 2024 var det 16 barn med någon vuxen som deltog minst en gång i familjescouternas verksamhet.
Spårarscouterna Småfåglarna
Avdelningsledare: Eva Malmqvist (ansvarig), Maria Glad och Michaela Wahlqvist.
Våren 2024
Under vårterminens början byttes de ordinarie torsdagskvällarna ut till tre längre träffar på en lördag eller söndag. Vi gjorde då utflykter i Vidingsjöskogen, Ullstämmaskogen och Tinnerö. Under året har Spårarscouterna arbetat med Klura-märket. Avdelningen har även tränat karttecken, övat på att samarbeta och förbättrat sina kunskaper i livlinekastning. Enligt tradition har förstaårs tillverkat matpåsar och andraårs besticksfodral. Flera patruller deltog under våren i Filbyterrundan som anordnades i Linghem. I april hade avdelningen övernattning i Sand med temat eld. Terminen avslutades med kårläger i Sand.
Hösten 2024
Till hösten fick avdelningen flera nya scouter medan andra gick till Upptäckarscouterna. Under hösten har Spårarscouterna bland annat lärt sig att kunna använda fotogenlyktor och stormkök, tränat allemansrätten, spårarscoutlagen och livlina. Förstaårsscouterna har tillverkat söljor till halsdukarna och andraårsscouterna har dekorerat diskhanddukar. I oktober övernattade spårarscouterna i Skidgården i Åbysäcken, Hackefors. Avdelningen har startat upp arbetet med Återvinnings-märket som även kommer fortsätta under våren 2025. Vårt traditionsenliga flygplansmästerskap med pappersflygplan ägde rum sista mötet innan kårhögtiden. Vi har haft återkommande hjälp av flera föräldrar under terminen.
Upptäckarscouterna Vikingarna
Avdelningsledare: Frans Bergquist, Andreas Ehrengren, Emma Priem Sandberg & Pontus Klämfeldt
Våren & Hösten 2024
På vårterminen fick de 29 scouterna bland annat lära sig att använda stormkök, surrning och chiffer. De övernattade i Sand en helg i mars, var på kårläger i Sand i slutet på maj, deltog i Renhornet, samt sommarlägret Pirat-24 i Grönebo utanför Kisa tillsammans med Jack Sparrow.
Under hösten har vi utgått från programmet Upptäckternas ö som bland annat tar upp miljöpåverkan och där scouterna har fått träffa olika karaktärer så som Doktor Levensten, Geomystikern, en vakt och en smygande ninja. De fortsatte under hösten med kniv- & yx-bevis och lärde sig knopar. Scouterna var även med på Håll Sverige rent samt Getingen och övernattade två helger i Sand. Vi har under året förbättrat våra lägerbål och har nu till och med levande musik! Under hösten var vi 26 scouter på avdelningen.
Äventyrarscouterna Pionjärerna
Våren 2024
Avdelningsledare: Elisabet Blom, Gitte Saxtrup och Pontus Bengtsson
Under vårterminen hade vi 8 scouter i gruppen som 4 andraårs och 4 förstaårs äventyrare. Avdelningen hade 15 möten under våren. Vi gjorde en endagsvandring i Tinnerö Vi hade en hajk i Sand under februari. Sedan deltog vi i BP-night hajk som organiserades av oss själva (Se nedan). Avdelningen deltog också i kårläger och lägret Pirat 2024 som kåren organiserade tillsammans med Kärna, Vifolka och Hanekinds scoutkårer. Avdelningen hade ansvaret för fanor under St Georgsfirandet.
Hösten 2024
Avdelningsledare: Elisabet Blom, Gitte Saxtrup, Kajsa Ekberg, Henny Sundqvist och Pontus Bengtsson
Under hösten har vi haft tillgång till fem ledare, när vi började hösten var det 20 scouter som ganska kvickt minskade till 16 vilket sedan har utgjort avdelningen. Vi lagade mat ute och fick Mat 3 och Mat 2 märkena. Ett möte tillbringades i klätterhallen i Ryd. Under hösten har vi varit i Sand och pysslat och deltagit i Hjorthornsjakten i Mjölby. Under hösten har vi haft fram ett mycket mer innehållsrikt program än tidigare tack vare nya ledare. Fyra scouter deltog i Leda patrull på Limmernäs.
Utmanarscoutlaget Scouterna Små Sårs Sällskap
Avdelningsledare: Johan Baumgardt
Utmanarlaget har under vårterminen dels ansvarat för en kontroll under BP-nighthajk och även haft vanliga veckomöten. Under hösten har aktiviteten dessvärre gått på sparlåga.
Utbildning
Ledarutbildning
Kåren följer löpande upp att samtliga ledare förnyar Trygga möten för ledare och vuxna funktionärer minst var tredje år. Utbildningen har genomförts individuellt via kursens webbplats. Scouterna har som policy att alla ledare som kommer i kontakt med minderåriga ska gå kursen Trygga möten. Det är också ett krav för att få delta som ledare på nationella läger. Kåren följer också upp att ledare som har kontakt med barn uppvisat registerutdrag för arbete i idéella organisationer.
Elisabet Blom har under året slutfört sin Treklöver Gilwell utbildning.
Ledarinvigda
Vid kårens St:Georg-firande ledarinvigdes Birgitte Saxtrup Hermansson. Vid terminsavslutningen i Mariasalen, Johannelunds centrum invigdes även Emma Priem Sandberg, Pontus Klämfäldt, Frans Bergquist och Henny Sundqvist som ledare i Johannelunds Scoutkår och Scouterna.
Läger
Kårläger i Sand
Kåren genomförde ett läger i Sand 31/5–2/6 med tema Astrid Lindgren. Scouterna fick under lägret möta Pippi, Emil i Lönneberga och Mästerdetektiven Blomqvist. Vädret under lägret var varmt och fint så det blev en del bad i Drögen. Äventyrarscouterna genomförde en egen paddelhajk i Drögen under lägertiden. Familjescouterna deltog den 1/6.
Pirat 2024
Tillsammans med Kärna, Hanekind och Vifolka scoutkårer ordnade vi ett enveckorsläger i Grönebo (Kisa). Lägret hade pirattema och vi hade en fantastisk vecka. Ansvarig för Johannelund var Elisabet Blom med hjälp av en rad andra ledare. Från äventyrarna deltog 7 scouter och 2 ledare och upptäckarna hade ca 20 scouter och 5 ledare.
TreMaHa
Från kåren deltog 3 patruller. Placeringar; 3a, 9a och 11a. Start och mål var vid Linköpings Skidstadion. Arrangörer var Landeryd scoutkår med övernattning vid deras stuga ”Hagen”.
Konferenser
Distriktsstämma
Kåren stod som värd för årets stämma. Den hölls i Nya Munkens aula. Äventyrarscouterna hjälpte till med logistik kring lunchservering. Gunnar Risberg var ordförande för stämman. Stefan Kvist var distriktes revisor. Totalt deltog ca 50 scouter under dagen.
Ordförandeträff
Under året har digitala ordförandeträffar hållits varannan månad. I december hölls fysisk träff med julmat hos Mjölby scoutkår. Under träffarna delades erfarenheter, problem och lösningar mellan kårerna. Gunnar Risberg åtog sig å kårens vägnar att arrangera distriktsstämman även 2025.
Frustunaby
Marianne Frostberg var under året ordförande i Föreningen för Frustunaby, som förvaltar scoutgården Frustunaby i Gnesta åt Scouterna.
Lokaler
Sand
Denna vinter hade vi inte besök av vildsvinen vilket var skönt. Kårens avdelningar har genomfört övernattningar i Sand. Kåren har även haft det uthyrt till andra scoutkårer. Under sommaren målades den nedre och övre hallen i huset. I samband med arbetshelgen byttes taket till utomhusvedförvaringen vilket hade blåst sönder under vintern.
Vivelvägen 8
Kåren förfogar över källaren på Vivelvägen 8. Lokalen hyrs från Linköpings Domkyrkopastorat.
Arrangemang
BP-night hajk
Johannelund ordnade distriktets våraktivitet BP-night hajk helgen 21-22/4 2024. Arrangemanget var en vandring från Linköpings Central till Skidstadion i Åbysäcken. Vi hade 7 kontroller med poängjakt, chiffer, minneslek, eldning, surrning mm Kåren hade hyrt skidstadion från skidklubben och kunde sätta upp tält där. Det blev kallt på natten (ca -4 C) vilket gjorde att några scouter sov inne i huset. På morgonen bjöd vi på gröt, kaffe, te och varm choklad vilket var mycket populärt och fick upp stämningen. Avslutningen hölls sedan vid Johannelundsbadet.
Fredslågan
Tobias Seborn har utsetts av Scouterna som fredsljusombud för distriktet. Han hämtade i år lågan i Västerås. Lågan delades till Berga och Gunnar Risberg delade lågan med Johannelunds församling under Julnattsmässan. Den tände sedan ljuset vid julkrubban under ingångsprocessionen. Lågan vårdades ömt av först Tobias och Gunnar över julhelgen. I år fick vi, likt omvärlden, kämpa för tanken om fred och att hålla lågan vid liv.
Granförsäljning
Under slutet av november och under december fram till jul har kåren sålt granar vid Johannelunds glasmästeri. Under eftermiddagar och kvällar samt helger har försäljningen varit bemannad av scouter tillsammans med föräldrar och ledare. Lördagen den 14 december sålde kåren även granar vid scoutlokalen på Vivelvägen. Försäljningen gick mycket bra och gav ett netto på ca 75 000Kr. Ett varmt tack till Gunnar Risberg som hållit samman hela försäljningen och kringarrangemang som bygge och städning.
Julförsäljning
Julförsäljningen sköttes i mycket liten skala, då ansvariga samordnare saknades. Scouternas ljus var huvudprodukten.
Kårhögtid
Scoutåret avslutades med gemensam kårhögtid i Mariagården i Johannelund den 5 december. Där inleddes högtiden med tipspromenad i Johannelunds centrum. Under återsamlingen bjöds på korv med bröd till de yngre samt kaffe/te och lussebulle till de vuxna. Bilder från några av årets händelser visades där höjdpunkten var årets Piratläger. Kvällen var välbesökt av scouter med föräldrar och det delades även ut märken. Det genomfördes ledarinvigning för fyra nya ledare.
Ledarsamling
Under helgen 12-13 oktober samlades dussinet ledare och funktionärer i Sand för att lära känna varandra och diskutera kårens verksamhet. Eftersom många nya ledare deltog ägnade vi stor del av tiden att diskutera hur kåren välkomnar nya ledare, vilken information ledarna fått och förväntan från dem och från kåren. Vi avslutade lördagkvällen med välsmakande chiligrytor med tillbehör. Den som ville tog också ett härligt bastubad.
Kårens ledare samlades i lokalen den 8 december, för att inta risgrynsgröt och knyta ihop säcken innan vi tog välförtjänt jullov.
S:t Georg
St:Georg firades den 23 april vid Vivelvägen. Det var bra uppslutning med 90-talet deltagare och utdelning av märken och en ledarinvigning. Det fanns en tipspromenad och St:Georgsspelet framfördes av spårarscouterna.
Medlemmar
Under året har kåren haft mer än 145 registrerade medlemmar då några har kommit och gått under kortare tid och mellan terminerna. Vid årsskiftet var det 90 scouter i åldrarna 7-25 varav totalt 145 registrerade medlemmar, en ökning med 14 medlemmar.
Medlemsfördelning | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Familj | Spårar | Upptäckar | Äventyrar | Utmanar | Ledare | Övriga | Totalt 31/12 | Varav 7-25 år | |
2009 | - | 34 | 17 | 19 | 9 | 8 | 42 | 129 | 85 |
2010 | - | 23 | 19 | 11 | 10 | 13 | 46 | 122 | 76 |
2011 | - | 30 | 14 | 13 | 7 | 14 | 39 | 117 | 67 |
2012 | - | 20 | 13 | 10 | 16 | 13 | 43 | 113 | 70 |
2013 | - | 28 | 13 | 7 | 6 | 11 | 35 | 100 | 62 |
2014 | - | 23 | 14 | 11 | 8 | 12 | 36 | 104 | 62 |
2015 | - | 21 | 23 | 9 | 11 | 11 | 35 | 110 | 68 |
2016 | - | 34 | 20 | 17 | 5 | 15 | 34 | 102 | 84 |
2017 | - | 23 | 23 | 13 | 6 | 10 | 55 | 122 | 77 |
2018 | 10 | 23 | 23 | 13 | 9 | 11 | 45 | 119 | 78 |
2019 | 15 | 18 | 16 | 22 | 3 | 11 | 41 | 121 | 71 |
2020 | 17 | 19 | 25 | 18 | 8 | 12 | 45 | 133 | 81 |
2021 | 11 | 19 | 18 | 15 | 5 | 10 | 33 | 111 | 67 |
2022 | 10 | 21 | 21 | 9 | 5 | 8 | 39 | 123 | 71 |
2023 | 13 | 22 | 28 | 9 | 7 | 12 | 38 | 129 | 76 |
2024 | 16 | 31 | 25 | 19 | 7 | 12 | 35 | 145 | 90 |
Förändring | +3 | +9 | -3 | +10 | +0 | +0 | -3 | +16 | +14 |
Medlemsutvecklingen redovisas för de 16 senaste åren.
Styrelsen
Kårstämma
Kårens verksamhet regleras via kårstämman (årsmötet). Alla medlemmar har rösträtt på stämmorna. Stämman ägde rum den 20 mars. Nio röstberättigade deltagare närvarade.
Verksamhet och ekonomi under 2023 redovisades och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2023.
Kårstyrelsen
Kårstyrelsen är tillsatt av kårstämman under innevarande verksamhetsår, intill nästa möte med kårstämman, att driva kårens verksamhet och ekonomi. Kårstyrelsen har under året haft 11 protokollförda sammanträden.
Kårstyrelsen har under året haft följande sammansättning:
Valda på kårstämman våren 2024:
Ordförande | Gunnar Risberg |
Vice ordförande | Johan Baumgardt |
Sekreterare | Sixten Johansson |
Kassör | Stefan Kvist |
KUL | Eva Malmqvist |
Ledamot | Olav Vahtras |
Ledamot | Pontus Bengtsson |
Delegater till distriktet
Till kårens delegater till distriktsstämma för tiden fram till nästa kårstämma beslutade stämman att delegera beslutet till styrelsen.
Delegater till Scouternas stämmor
Till kårens delegater till Scouternas stämmor och möten för tiden fram till nästa kårstämma beslutade stämman att delegera beslutet till styrelsen.
Revisorer
Som revisor för 2024 års verksamhet valdes
Ordinarie | Suppleant |
---|---|
Patrik Ekdahl | Tobias Seborn |
Valberedning
Som valberedning intill nästa årsmöte med kårstämman valdes
Ordinarie | Suppleant |
---|---|
Sixten Johansson | utses av styrelsen |
Firmatecknare
Kårens firma med organisationsnummer 822001-2192 och tillhörande konton tecknas av Gunnar Risberg och Stefan Kvist var för sig.
Ekonomi
Bokföringen visar ett resultat på 64 522,61 kr för år 2024. I övrigt hänvisas till årets resultat- och balansräkning nedan.
Resultatrapport
Johannelunds Scoutkår Resultatrapport Räkenskapsår: 240101-241231
Rörelsens intäkter och lagerförändring Intäkter 3110 Lägeravgifter 33 800,00 3540 Försäljning, Ullmax 14 482,00 3591 Försäljning julartiklar 3 570,00 3592 Försäljning, granar 167 470,00 3593 Försäljning övrigt 1 260,00 3700 Öresutjämning -0,42 S:a Intäkter 220 581,58
Bidrag och medlemsavgifter 3810 Kommunalt bidrag 25 015,72 3820 Statligt bidrag 32 317,00 3861 Gåvor till kåren 500,00 3890 Medlemsavgifter 21 648,00 S:a Bidrag och medlemsavgifter 79 480,72
Övriga rörelseintäkter 3910 Hyresintäkter, Sand 9 225,00 3990 Övriga Intäkter 15 483,00 3991 Pant 1 830,60 S:a Övriga rörelseintäkter 26 538,60
S:a Intäkter och lagerförändring 326 600,90
Rörelsens kostnader Verksamhetskostnader 4020 Utrustning, Materiel -10 837,30 4110 Läger-avgifter/kostnader -28 568,00 4150 Utbildning / Evenemang -800,00 4410 Medlemsavgifter 0,00 4420 Avdelningsverksamhet -10 231,75 4430 Möten & Avslutningar -5 094,70 4440 Ledarmöten -3 224,43 4540 Kostnader, Ullmax -9 302,00 4591 Kostnader Julartiklar -2 538,00 4592 Kostnader för granförs. -92 284,40 4593 Kostnad, övrig försäljn. -600,00 4810 Externa stämmor -1 880,00 S:a Verksamhetskostnader -165 360,58
Bruttovinst 161 240,32
Övriga externa kostnader 5010 Lokalhyra -48 132,00 5090 Övr kostnader hyrd lokal -2 378,00 5170 Sand, Inventarier & rep. -13 224,00 5190 Drift, Sand -44 110,00 6070 Representation, uppvaktning -2 274,00 6110 Expedition / Kontorsmatrl -1 264,00 6570 Bankavgifter -2 555,00 S:a Övriga externa kostnader -113 937,00
S:a Rörelsens kostnader -279 297,58
Rörelseresultat före avskrivningar 47 303,32
Rörelseresultat efter avskrivningar 47 303,32
Ränteintäkter 8300 Ränteintäkter 17 219,29 S:a Ränteintäkter 17 219,29 Resultat efter finansiella intäkter 17 219,29 Bokslutsdispositioner 8890 Övriga bokslutsdispositioner 0,00 S:a Bokslutsdispositioner 0,00
Beräknat resultat 64 522,61 8999 Redovisat resultat -64 522,61
Balansräkning
Johannelunds Scoutkår Balansrapport Räkenskapsår: 240101-241231
Ing balans Perioden Utg balans
TILLGÅNGAR
Omsättningstillgångar
Varulager mm 1400 Lager 5 540,00 183,00 5 723,00 S:a Varulager mm 5 540,00 183,00 5 723,00
Fordringar 1510 Kundfordringar 4 300,00 300,00 4 600,00 1689 Övriga fordringar 4 741,00 -4 741,00 0,00 S:a Fordringar 9 041,00 -4 441,00 4 600,00
Kassa och bank 1910 Kassa 80,00 3 600,00 3 680,00 1940 Bankgiro 153 172,67 81 916,32 235 088,99 1941 Länsförsäkringar Bank 77 930,23 -76 827,07 1 103,16 1942 LF Bank, fastränta 61 000,00 -61 000,00 0,00 1943 LF Bank, fastränta 60 000,00 -60 000,00 0,00 1944 LF Bank, fastränta 0,00 67 000,00 67 000,00 1945 LF Bank, fastränta 75 000,00 -75 000,00 0,00 1946 LF Bank, fastränta 60 000,00 -60 000,00 0,00 1947 LF Bank, fastränta 62 000,00 -62 000,00 0,00 1948 SBAB, Sparkonto 0,00 175 046,36 175 046,36 1949 SBAB, fastränta 0,00 220 000,00 220 000,00 S:a Kassa och bank 549 182,90 152 735,61 701 918,51
S:a Omsättningstillgångar 563 763,90 148 477,61 712 241,51
S:A TILLGÅNGAR 563 763,90 148 477,61 712 241,51
EGET KAPITAL, AVSÄTTNINGAR OCH SKULDER Eget kapital 2060 Eget kapital -446 865,28 -32 946,96 -479 812,24 2068 Föregående års resultat -32 946,96 32 946,96 0,00 2069 Årets resultat 0,00 -64 522,61 -64 522,61 2071 Sand, reservfond -74 543,66 0,00 -74 543,66 S:a Eget kapital -554 355,90 0,00 -618 878,51
Kortfristiga skulder 2440 Leverantörsskulder -6 961,00 -86 052,00 -93 013,00 2890 Övr kortfri skulder -2 447,00 2 097,00 -350,00 S:a Kortfristiga skulder -9 408,00 -83 955,00 -93 363,00
S:A EGET KAPITAL, AVSÄTTNINGAR OCH SKULDER -563 763,90 -148 477,61 -712 241,51 BERÄKNAT RESULTAT 0,00 0,00 0,00
Planeringsdagar
Varje termin inleds med en planeringsträff där kommande termin och år planeras. Alla avdelningsledare får då möjlighet att staka ut terminens program och hämta inspiration av varandra från de olika grenarna.
Årets planeringsdagar hölls i januari och augusti på Vivelvägen. Sedvanlig lunch intogs på Don Quijote.
Rekrytering
Rekrytering har skett på skolor under året med hjälp av Scouternas konsulenter, då det är svårt att få presentera sin verksamhet där. Ett antal nya scouter har anmält intresse via scout.se och även direkt till kåren via e-post. Vi har lyckats rekrytera nya scouter genom kompisvärvning och det ökade intresset för friluftsaktiviteter.
Framtiden
Styrelsen ser positivt fram mot verksamheten 2025. Den ledarrekrytering vi gjort under de senaste 14 månaderna har stärkt kåren och vi har en väl fungerande ledargrupp. Utöver detta arbetar vi kontinuerligt med vår verksamhetsplan för de närmaste fem åren för att bedriva scoutverksamhet som gör ungdomar redo för framtiden under devisen Raised by Advanture. För ytterligare detaljer hänvisas till verksamhetsplanen.
Tack
Under året har Matts Baumgardt, mångårigt verksam i olika roller i kåren, gått bort. Vid sin bortgång var han sedan många år tillbaka stugfogde för Sand och materialförvaltare i kåren. En stencirkel uppfördes i Sand till minne av Matts. Vi saknar Matts och hans uppfinningsrikedom. Vila i frid.
Kårstyrelsen vill på det varmaste tacka alla ledare, funktionärer, scouter och föräldrar som på ett eller annat sätt bidragit till att 2024 kan läggas till handlingarna som ett bra år för kåren.
Denna årsberättelse är avgiven av styrelsen för Johannelunds Scoutkår och sammanställd i
Linköping i mars 2025
Styrelsen för Johannelunds Scoutkår
Gunnar Risberg Ordförande | Johan Baumgardt Vice ordförande | |
Sixten Johansson Sekreterare | Stefan Kvist Kassör | |
Eva Malmqvist KUL | Olav Vahtras | |
Pontus Bengtsson |